<$BlogRSDUrl$>

Wednesday, November 19, 2003

En taaskaan saanut nukuttua, kun työasiat painoivat. Aamuyöllä päätin, että tämä pahaisena toimitusjohtajana nysvääminen saa nyt loppua. Pappa ei kyllä tyrannisoi minua enää. Menin töihin ja käskin sihteerini Seijan kutsua välittömästi koolle johtokunnan hätäkokouksen. Sitten vietin pari minuuttia tehden PowerPoint-esitystä.

Myin kaikki EMS:n osakkeeni. Astelin kokoushuoneeseen ja kerroin, että yhtiö on joutunut kriisiin. Se yritetään kaapata ja joku on selkeästi tekemässä nurkanvaltausta. Juttelin pitkät pätkät, mitä mieleeni pälkähti. Erityistä mielihyvää minulle tuotti, että sain käytettyä sanaa "fokusoida" seitsemän kertaa. Avasin tietokoneen ja rykäisin.

"Strategiamme tässä tilanteessa on ilmeinen", sanoin ja keskityin näyttämään tietävältä, vaikka minulla ei ole hajuakaan mistään liiketomintaan liittyvästä. "Tässä organisaatiossa alkavat nyt puhaltaa uudet raikkaat tuulet."

Esittelin joukon käppyröitä, jotka Excel oli piirrellyt summamutikassa syöttämieni lukujen perusteella. "Tämä osoittaa kiistattta, että nyt heti on aloitettava koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Siirrämme tuotannon Kiinaan."

Joku silmälasipäinen täti kehtasi kysyä, minkälaista liikkeenjohdon konsultointia arvelen syntyvän kiinalaisin voimin. Nuijin hänen mielipiteensä saman tien maan rakoon:

"Markkina-analyysi osoittaa, että johdon konsultointi on kuoleva ala. Tätä yhtiötä on lisäksi viime viikolla hoidettu niin huonosti, että kaikki kilpailijamme ovat saaneet peruuttamattoman etumatkan. Kiina on tulevaisuuden maa, katsokaamme itäiseen auringonnousuun hyvässä hengessä."

Lopuksi ilmoitin, että ainoa mahdollinen johtopäätös firman tilanteesta on, että toimitusjohtajaa on heti vaihdettava. Nykyinen ei ole kompetentti. Nyökkäsin, suljin kannettavan ja kerroin nyt poistuvani, koska olen jäävi osallistumaan päätöksentekoon.

Soitin tiedotusvälineisiin ja selvittelin firman asiat juurta jaksain. Pappa saa katua. EMS:n loru on loppu viimeistään huomenna. Here I come, the lovely Caribbean.


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Ilmainen www-laskuri