<$BlogRSDUrl$>

Wednesday, November 26, 2003

Pieni torstaisatuOlipa kerran tyttö, joka sattui vastaamaan hyvin aikansa kauneuskäsityksiä. Hän oli pitkä- ja ohutjalkainen ranstakka, jolla oli hevosmainen naama, hammasteknikon sorvaamat posliinihampaat, konkkanokka ja muuhun vartaloon nähden suhteettoman isot rinnat. Tyttö ei ollut älykäs eikä osannut juuri muuta kuin meikata ja valita edustavia vaatteita, mutta sitäkin ovelampi hän oli. Ulkomuotoaan hyödyntämällä ja solmimalla hyvin edullisen seurustelusuhteen huomattavasti vanhempaan, vaikutusvaltaiseen mieheen hän eteni nopeasti päivänpolitiikan huipulle. Kaikki asiakysymykset tuottivat hänelle ongelmia, mutta sillä ei ollut merkitystä, koska hän oli niin hyvin kaunis ja kertoili mielellään roskalehdille elämästään.

Olipa myös prinssi, joka tuhosi 275 000 ihmisen (ja näiden perheiden) elämän ja toiveet työpaikasta ihan tuosta vain. Hänellä oli nimittäin unelma: hänen maansa oli oltava maailman kilpailukykyisin maa ja vähennettävä ulkomaan velkaansa huipputahtia. Kansalaisista viis. Syökööt nämä leipäjonoissa, tai kuolkoot katuojaan. "Jokainen on oman onnensa seppä", prinssi kehui fiilatessaan ja höylätessään valtion menoja ja kohdentaessaan säästöt niihin, joilla meni jo valmiiksi kurjasti. Tuo itara, pihi, saita kitupiikki vieläpä pelotteli, että koko maa tuhoutuu, jos kaikki eivät tanssi hänen pillinsä mukaan.

Eräänä päivänä prinssi ja tyttö sitten vuosien aikailun jälkeen menivät kihloihin.
"Kyllä tämä nyt hyvältä tuntuu", he sanoivat roskalehdille, jotka tapansa mukaan kusivat hunajaa pariskunnan päälle. (Kuuluihan niiden toimia valtaapitävien sylihauvana.)

Silloin tuulipukurahvas nousi tippa silmässä maakuopistaan ja kortistoistaan hurraamaan Meidän Omille Kuninkaallisille, Tanjalle ja Saulille, ja toivomaan, että heistä tulee seuraava presidenttipari, koska he ovat niin edustaviakin. Lapseni, mitä opimme tästä? Opimme, että kansa on vitun tyhmää ja sitä kuuluukin viilata linssiin.

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Ilmainen www-laskuri