<$BlogRSDUrl$>

Wednesday, December 10, 2003

Plöki-Panu on pannut aatteet halki, poikki ja pinoon. Silloin kun herra Höglund ei raivoa fanaattisesti jotain helvetilliseksi vääryydeksi kokemaansa pikkukiusaa vastaan, hän kirjoittaa hyvin. Omalta osaltani haluan jatkaa keskustelua suurimmista puolueista esittämällä niistä näkemykseni.

Kokoomus. Esiinnytään suoraselkäisinä pienyrittäjän ja jokaisen rehdin kansalaisen puolustajina. Käytännössä "markkinavoimat" tai lähes kuka tahansa silmäätekevä voi pelotella kokkarit tekemään mitä tahtoo. Motto: Niin on, jos siltä näyttää. Kultabrokadissa liehuvat blondit ja tärkätyt pukupellet nousevat helposti puolueen keulakuviksi, koska he tykkäävät olla jälkijättöisellä tavalla "edustavia". Puolue satsaa myös urheilijoihin, urheilutoimittajiin ja valmentajiin, joissa on reipasta isänmaallista paatosta mutta ei sitä inhottavaa älyllisyyttä, jota kokoomus kaihtaa yli kaiken.

Vihreät. Koetetaan syyllistää kaikki samalla, kun itse tehdään juuri sitä, mitä ei pitäisi - ajellaan vanhoilla autonromuilla ja lennellään kokouksissa pitkin maailmaa. Kulahtaneet yksityisajattelijat nousevat puolueen johtoon, kuten Soininvaara, jolla on älytön ratkaisuehdotus ongelmaan kuin ongelmaan. Motto: Me ollaan niin omaperäisiä.Kansanedustajat eivät satsaa kalliisiin pukuihin, vaan hakevat Linnan juhliin vannehameet ja bordellinpitäjän rooliasut pukuvuokraamoista. Arkena villapaita on kova sana, erityisesti jos se on virttynyt ja Koijärven kunniaksi koinsyömä.

Demarit. Diilataan kaikki itselle, patsastellaan ja elellään herroiksi. Työväki ja solidaarisuus esiintyy silti taajaan juhlapuheissa, sillä sorto, puute ja nälkä kalskahtavat komeasti suussa. Motto: Ei me, vaan ne muut. Puolueen johtoon ei hienostelijoita kaivata. Karski, tanakka ja arkinen pärjää aina: nainen tai mies, tyyli on sama. Nyrsitty tukka, harmaa puku ja linttaan astutut kengät. Popliinitakki pakollinen. Nuorisopuolella tehokas broilerintuotantotehdas, joka syytää oikeanikäisiä ja -näköisiä edustajia kuin brändättyjä merkkituotteita.

Vasemmistoliitto. Nämä dramatiikan rakastajat tykkäävät mennä aina vastavirtaan ja lyödä päätä seinään. Keskinäiset kähinät jättävät varjoonsa useimmat puolueiden väliset erimielisyydet. Aatteen väri on punainen, siinä onkin kaikki mistä on toistaiseksi päästy yksimielisyyteen (vai onko?). Toivottavasti sateenkaarihallituksessa nöyristely aiheutti omantunnon tuskia muillekin kuin Claes Andersonille, joka on puolueen täysverinen edustaja: elämästä vieraantunut intellektuelli, joka mieluiten soittaisi pianoa kapakassa. Motto1: Murskatkaamme porvarillinen hegemonia ja tajuntateollisuuden kulttuuri-imperialistinen paradigma yhteiskunnallisen viitekehyksen marxilaisella analyysilla. Motto2: Hirteen sossut/revarit/stallarit/jne. Motto 3: Lisää liksaa rasvakourille! jne. (Toim. huom. mottoja on yhtä monta kuin kannattajia) Asu vapaa, kunhan ei ole tyylikäs tai hieno.

Keskusta. Puolueistamme vallanhimoisin ja oikeistolaisin. Mikä tahansa "aate" kelpaa, jos sillä saa lisättyä äänimääriä. Kovimmat kiipijät, kieroimmat temput. Peruskeskustalaisia ovat mm. Esko Aho, Paavo Väyrynen ja Anneli Jäätteenmäki, joiden kaikkien kantava motivaatio on edetä keinolla millä tahansa vallan huipulle. Uudempaa keskustalaisuutta edustaa kulttuuriministeri Karpela, jonka avut ovat voittopuolisesti ulkoiset. Pukeutuminen onkin keskustalaisille hyvin tärkeää: tyköistuva jakkupuku tekee naisen, räätälöity housupuku miehen. Motto: Rötösherrat ja missit eduskuntaan.


Artistic
You are naturally born with a gift, whether it be
poetry, writing or song. You love beauty and
creativity, and usually are highly intelligent.
Others view you as mysterious and dreamy, yet
also bold since you hold firm in your beliefs.


What Type of Soul Do You Have ?
brought to you by Quizilla


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Ilmainen www-laskuri