<$BlogRSDUrl$>

Thursday, March 25, 2004

Päiväni köyhänäEilen kokeilin olla köyhä, vähän niin kuin maikkarin Snellman. Aamulla jätin aamiaisen väliin ja söin sen sijaan köyhäilyoppaani Jorma Ollilan kanssa Nokian ruokalassa maittavan lounaan, jossa oli kalapihvejä, muussia, porkkanaraastetta ja vadelmarahkaa. Jälkiruoaksi join kahvia. Keskustelimme veroista ja päädyimme siihen, että suurituloiset kärsivät kovasti. Hehän maksavat paljon enemmän veroja kuin köyhät, mikä on selvästi väärin. Tasa-arvon nimessä kaikkien pitäisi maksaa yhtä paljon veroja.

Sitten lähdin kaupungille. Päätin säästää sporan hinnan kulkemalla pummilla, mutta eikös siellä vain ollutkin tarkastaja. Jäin kiinni, mikä maksoi 52 euroa. Rahaa oli siis jäljellä -40,5 euroa.

Sitten oli vielä kulutettava loppupäivä jotenkin. Luin kirjastossa NYT-liitettä, jossa ”Steen 1 Vihainen” kertoi olevansa oikeasti huolissaan syrjäytyneistä. En oikein ymmärrä, miksi syrjäytyneet eivät vain ota itseään niskasta kiinni. Koetin keksiä jotain tekemistä, onhan Helsinki ilmaisten kulttuuririentojen mekka. NYT-liiitteen mukaan vapaa pääsy olisi ollut mm. tilaisuuteen, jossa Suomen vapaa-ajattelijat kysyivät, ”Miksi Nokia ja muut yritykset maksavat Suomen hautausmaat?” Valitettavasti tilaisuus olisi kuitenkin ollut Pitkänsillan väärällä puolella, Kalliossa, joten en voinut mennä. Kuljeskelin jonkin aikaa hautausmaalla, koska se on ilmaista. Jos joutuisimme esimerkiksi maksamaan Nokialle hautausmaalla käymisestä, korvaisiko se osan yrityksen menetyksistä?

Loppupäivän kulutin porealtaassa katsellen homopornoa videotykilläni. Lokoisa päivä kerta kaikkiaan. En ymmärrä, miksi köyhät aina valittavat.

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Ilmainen www-laskuri