<$BlogRSDUrl$>

Friday, July 01, 2005

Oo, luonnon lapsi mä oon...


”Anttila se ampaisee, ylös, vuoteestaan… ” Halajamme lähelle luontoa Kenin kanssa. Olemme puhelleet siitä jo pitkään maailman metropoleja kierrellessä. Ajattelin jo, että olisi aiheellista muuttaa jonnekin salotölliin korven keskelle, mutta Ken valitti hänelle siitä koituvan liian pitkän työmatkan. Niinpä päätimme hankkia Espoosta meren rannalta isohkon kartanon, jossa tästä lähtien vietämme kesät niin sanotusti huvilalla. On niin mahtavaa, kun saamme kosketuksen koskemattomaan, karuun ympäristöön, jossa kaikki on samalla tavalla kuin vuosisatoja sitten, eläköön luonto! Se on ikuinen!

Täytyy myöntää, että hieman vetoapua saimme Internetistä, sillä hurmaavan ihanaa Meidän mökillä -blogia seuratessa minullakin alkoivat varpaat iloisesti syyhytä halusta juurtua syvälle muhevaan, tuoksuvaan multaan. Mitä kertoisimme jälkipolville kauniista maastamme, jos se rajoittuisi Pohjoisrantaan ja Taka-Töölöön?

Viime viikolla sitten muutimme kesähuvilalle eikä siihen tarvittu kuin kuuden rekka-auton karavaani. Haluamme nimittäin, että meillä on erilaisia vaatteita kaikenlaisiin säihin. Ensimmäisenä päivänä heräsimme puoli seitsemältä ja aloimme miettiä, mitä täällä maaseudulla olisi tarkoitus tehdä. Haluamme nimittäin nauttia autenttisesta luonnosta täysin rinnoin.

Kaikkialla on kuitenkin rönsyleinikkejä ja kaikenlaisia ojanpohjan mieleen tuovia rentukoita. Linnut karjuvat heti aamusta niin lujasti, että Ken huudattaa jatkuvasti MTV:tä telkkarista peittääkseen mölyn. Pesänkin ne pikkuperkeleet yrittivät tehdä parvekkeelle. Minä ajattelin ensin luonnonmukaisia torjuntamenetelmiä, mutta päätimme sitten, että DDT on tehokkaampaa. Haluamme nimittäin tyhmien rönsyleinikkien ja ties minkä heinien tilalle luonnonmukaisen, pyöreän niityn, jonka erotamme köysillä ympäristöstä.

Viikonlopun ostoslista:

-DDT:tä

-maankaivuutraktori

-asfaltointikone ja 10 kivimiestä jalkakäytävien ja ajotien reunan laatoitukseen

-nurminauhat villiniityn ympärille, kilometri paksua köyttä

-vappunaamareita, foliokahvijauhepussin suikaleita, oransseja lasten fleece-takkeja ja henkareita tai vaihtoehtoisesti haulikko lintujen karkottamiseksi


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Ilmainen www-laskuri