<$BlogRSDUrl$>

Monday, November 14, 2005

Jyrki, Jyrki, älä tyrkiBloggaajat ovat saaneet aivan uuden vihollisen. Katkerat, kolumnisteina esiintyvät zurnalismin sekatyöläiset. He ovat huolissaan siitä, että oma myyntiartikkeli kärsii. Huonosti perusteltuja kärjekkäitä mielipiteitä voi nykyään kirjoittaa kuka tahansa ihan ilmaiseksi. Tästä hyvänä esimerkkinä muun muassa nöyrä skribenttinne, Kuhlakaan.

Ei ihme, että Jyrki Lehtola, Jouni Tervo ja Juha mikä-sen-nimi-olikaan (Seppänen? Seppälä?) ovat huolissaan elinkeinonsa puolesta. Toisin kuin hyvää palkkaa nauttivat työsuhteiset toimittajat, friikut joutuvat senttaamaan juttupalkkioita mistä saavat. Konkurrenssi on kovenemassa, poijaat. Kai siinä joskus tulee mieleen, että kirjoittaa ihan mistä vaan, vaikka ei aihetta tuntiskaan. Kun vain saisi leivän päälle muutakin kuin ylähuulen!

Jätän omaan arvoonsa Jouni Tervon, jonka älähdys Metro-lehdessä on kulkenut jo loputtomiin PDF:nä verkossa. Jouni-parka, meidän täytyy ymmärtää häntä. Ei ole helppoa, kun maailma on tehnyt salaliiton eikä kukaan tykkää.

Mutta että Jyrkikin tyrkkii blogisteja sunnuntaina Aamulehdessä! Jyrki, Jyrki.
Hän kirjoittaa (ensin kappalekaupalla Tervoa lainaten) mm.:

Jouni Tervo kirjoitti ilmaisjakelulehti Metroon onnistuneen kolumnin blogeista ja parhaillaan riehuvasta blogikuumeesta. Kolumnissaan Tervo käsitteli muiden muassa Helsingin Sanomien blogi-innostusta sekä blogimetelin suhdetta sisältöön:

"Nyt Helsingin Sanomien toimituksen on vallannut uutispäätoimittaja Reetta Meriläisen johtama blogiusko, josta joudumme kaikki joukolla kärsimään. Lehti on alkanut tarjota ja markkinoida verkkopäiväkirjoja, jotka eivät kehnoudessaan anna mitään lisäarvoa lehden tilaajille.

Blogit kompastuvat Hesarissa ja muualla lähtökohtaansa. Kun päiväkirjan tarkoitus on olla omien mielipiteiden ja tunteiden salainen tallentamispaikka, verkkopäiväkirja kääntää ajatuksen nurin niskoin. Blogista on tullut ylinarsistisen aikakauden itsetehostuksen väline, jolla omat pienet ajatukset kanavoidaan suuren yleisön tirkisteltäviksi."

Tiesihän se, mitä tuollaisesta seurasi. Bloggaajat ovat jopa taiteilijoita ja journalisteja herkkänahkaisempaa väkeä, ja niin Tervo sai kymmenillä eri blogeilla päälleen tosikoiden mielenvikaisia, huonosti kirjoitettuja henkilöhyökkäyksiä, joilla ei ollut mitään tekemistä argumentaation tai ajattelun kanssa. Hyökkäykset kävivät erinomaisesta perustelusta sille, miksi bloggaajat kirjoittavat blogeihinsa: kukaan ei suostuisi tuollaisesta traagisuudesta maksamaan.

Yliherkät tosikot ovat rasittavia keskustelukumppaneita, joten en palaa aiheeseen, vaan esittelen teille poikkeuksen säännöstä, eli luettavan bloggaajan.


Sitten Jyrki antaa Maddox-linkin muka maailman ilkeimpään bloggaajaan. Se ei Kuhlakaania hämmästytä, koska Jyrki Lehtolan ainoat journalistiset ansiot ovat ystävyys Aamulehden nykyisen päätoimittajan Matti Apusen kanssa (hei, eikö sinua Jyrki keljuta, että hän tienasi 166 000 euroa viime vuonna, kun itse kitkuttelit kaupitellen traagisen huonoja pötyjuttujasi sinne tänne?) sekä se tosiseikka, että Jyrki on Aamulehden entisen päätoimittajan Erkka Lehtolan poika.

Kaikki me ratkiriemuitsemme saadessamme elää maassa, jossa suurten isien pienet pojat ovat julkkiksia heti kun suuvärkkinsä avaavat. Tästähän on malliesimerki mikä-lie Hytönen, jonka pakkoneuroottinen isä mikä-lie-Hytönen oli ihan oikea toimittaja, kunnes hän astui väärille varpaille Suuressa Tiedotusvälineessä.

Bloggaajat ovat toki suuri uhka toimittajille, mutta eivät oikeille toimittajille. Vain Jyrkin kaltaisille hampaattomille keijuille, jotka jaksoivat opiskella peräti kolme vuotta sitä sun tätä ennen ryhtymistään "kolumnisteiksi" ystäviensä pitämiin lehtiin.

Toki Jyrki Lehtola on kovan luokan ammattilainen verrattuna esimerkiksi televisiotoimittaja Erja Häkkiseen, joka on elämässään opiskellut Markkinointi-instituutissa vuoden tai kaksi.

Onhan Jyrki Lehtola sentään mies, eli kelvollinen homososiaaliseen suhmurointiin. Ja lukihan hän filosofiaa, minkä joskus toivoisi näkyvän hänen kirjoituksissaan edes pienenä vilahduksena.

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Ilmainen www-laskuri