<$BlogRSDUrl$>

Thursday, September 22, 2005


Byhyy! Piraatit vievät elantoni

Levyteollisuus on päättänyt käydä nettipiratismin kimppuun pajavasaralla. Avoimen kirjeen ensimmäinen allekirjoittaja on Stupido-Recordsista. Kiitos, te älyn pikkujättiläiset.

Onneksi joku jaksaa vääntää asioita rautalangasta teidänkinlaisillenne valehteleville ketkuille ja näiden turparenkaasta johdattamille hyväuskoisille vähäjärkisille.

Kun nyt levy-yhtiöt äärimmäisen valistuneiden kansanedustajien avulla ovat päättäneet, millä ohjelmilla levyjä voi kuunnella, piraatti-asia on tietenkin hoidossa. Katson teitä, hyvät levymogulit, kyyneleisin Idols-silmin ja soperran: "Ooh, aah, runx."

Jotenkin tosin suuri osa musiikista liikkuu verkossa jo ennen kuin levy-yhtiö on julkaissut sen, joten nettipiraatit tiennevät jotain, missä myytävän CD-levyn kopiosuojauksesta ei juuri ole hyötyä.

Jos netissä on potentiaalisia pikkurikollisia, jotka eivät halua antaa levy-yhtiön päättää käyttämästään formaatista, voin vain varoittaa tekemästä mitään seuraavista asioista. Ne ovat pahoja, hyvin pahoja asioita. Me emme halua, että piraatit vievät elantomme, byhyy!

1. Olet paha, hyi. Haluat tehdä laittoman äänitteen. Vedä kuulokejohto mikrofoniliittimeen ja äänitä sitä kautta.

2. Olet paha, hyi. Haluat ladata laittoman äänitteen. Mene osoitteeseen www.piratebay.org tai www.mininova.org. Niistä löytää torrent-linkkejä. Linkit käynnistävät bittorrent-ohjelman, joka imuroi sinulle mainitun tiedoston. Bittorrent täytyy toki ensin hakea ja asentaa.

Disclaimer: Tämän blogin pitäjä suhtautuu äärimmäisen vakavasti lainssäädäntöön ja kieltää noudattamasta näitä ohjeita missään olosuhteissa. Tosin netin käyttäjänä olet jo rikollinen, koska tietokoneesi siirtää ohjelmia lupaa kysymättä. Se ei kuitenkaan ole syy jättää levy-yhtiöille ennen kiikuttamiasi killinkejä kivempaan käyttöön.


P.S. : Suoraan syvältä koukittua tekijänoikeuslakia ei toki ole pakko vahvistaa. Tule apuun, Tarja!


This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Ilmainen www-laskuri